De juiste kandidaat? ...

Die heb ik!

De vacature staat uit, maar nu moet die kandidaat nog gevonden worden. Ik hoor het u al denken: help, waar begin ik?! Tijd om honderden cv’s door te spitten is er niet, maar het is wel belangrijk dat er iemand gevonden wordt die past bij het bedrijf. Adem in, adem uit.

Het enige dat u hoeft te doen, is voor mij een stoel klaar zetten en te vertellen wat u belangrijk vindt in een nieuwe medewerker. U kunt uw business voortzetten, ik maak me druk om de openstaande vacature. Hoeveel eenvoudiger wilt u het hebben?

Strenge selectie

Omdat ik wel houd van een goed gesprek, zorg ik dat ik eerst met iedere potentiële kandidaat om de tafel zit. In dat gesprek hebben we het uiteraard over het cv, maar wat ik nog belangrijker vind, is erachter komen wat voor persoon ik nu eigenlijk tegenover me heb.

Ik neem de tijd, stel de juiste vragen en schets een profiel. Zo weet ik zeker dat ik iemand op u afstuur die niet alleen op papier een goede match is, maar ook in levenden lijve. Daar heeft u tenminste iets aan.

Betrouwbaarheid

En die methode werkt. Sterker nog, maar liefst 75 procent van mijn klanten roept de volgende keer weer mijn naam als ze iemand zoeken. Dat heeft ook te maken met de uitstekende bereikbaarheid.

Ik ben het vaste aanspreekpunt binnen Franklin Zielinski Consulting, dus welke vraag u ook heeft, ik sta altijd klaar om die te beantwoorden.

Breed netwerk

De kandidatenpool waar ik uit kan kiezen, is nog breder door een strategische samenwerking met twee andere recruiters. Ook zij hanteren een persoonlijke werkwijze bij elke kandidaat, zodat alleen de meest geschikte personen overblijven.

Hierdoor kan ik garanderen dat ik binnen afzienbare tijd de juiste mensen voor uw bedrijf weet te vinden.